• Novinky

            • Poďakovanie primátora mesta Prešov

            • Primátor mesta Prešov Ing. František Oľha sa poďakoval Spojenej škole, Ľ. Podjavorinskej 22 v Prešove a kolegyniam Ing. Eve Vitikáč Bateškovej a Mgr. Miroslave Priščákovej za aktívnu účasť, angažovanosť a spoluprácu počas festivalu priateľstva a dobrovoľníckej činnosti Milujem svoje mesto 2023.Primátor mesta Prešov Ing. František Oľha sa poďakoval Spojenej škole, Ľ. Podjavorinskej 22 v Prešove a kolegyniam Ing. Eve Vitiáč Bateškovej a Mgr. Miroslave Priščákovej za aktívnu účasť, angažovanosť a spoluprácu počas festivalu priateľstva a dobrovoľníckej činnosti Milujem svoje mesto 2023.

            • Exkurzia 1.E triedy

            • Dňa 28. 6. 2023 sa žiaci 1.E triedy zúčastnili exkurzie, kde si pozreli centrum Košíc. Ako žiakov odbornej školy ich zaujímala nedávna história centra mesta so zameraním na technické prvky ulice. Zábavnou formou si vyhľadali a rozoberali informácie o histórii verejnej dopravy na Hlavnej ulici a hľadali artefakty, ktoré by niekdajší ruch električiek pripomínal. V druhej časti navštívili obchodné centrum Aupark, kde si prezreli obchody a občerstvili sa. 

            • Exkurzia v Košiciach

            • 23. 6. 2023 sa žiaci 2.C triedy zúčastnili exkurzie v múzeu letectva v Košiciach. Chlapci mali možnosť nahliadnuť na letecké motory a vidieť aj vývoj, ako sa z jednoduchých motorov vyvíjali dnešné.

            • Stretnutie školských parlamentov

            • V dňoch 26. 6. - 27. 6. 2023 sa členovia školského parlamentu spolu s koordinátorkou Mgr. Priščákovou zúčastnili Národnej burzy nápadov školských parlamentov 2023 v Martine. Stretli sme sa tam školské parlamenty z celého Slovenska a vymieňali sme si svoje skúsenosti a nápady, ktoré nám v budúcom fungovaní pomôžu pri realizácii ďalších aktivít v našej škole.

            • EXKURZIA V DOPRAVNOM PODNIKU MESTA PREŠOV

            • Dňa 27. 6. 2023 sa žiaci 1.A, 1.E a 2.D triedy zúčastnili exkurzie v Dopravnom podniku mesta Prešov. Na úvod boli pracovníkmi dopravnej prevádzky oboznámení s oblasťami, v ktorých podnik pôsobí, súčasnosťou a plánmi do budúcnosti. Následne sa skupiny rozišli po areáli podniku, kde v dielňach ťažkej údržby autobusov priamo videli preventívnu prehliadku konkrétneho vozidla. V dielni údržby trolejbusov sa majstri venovali komponentom elektrickej výbavy a pohonných jednotiek. Žiaci, vyučujúci a majstri odbornej výchovy mohli nahliadnuť pod "kapotu" trolejbusu, Množstvo otázok zo strany našich žiakov ukázalo dobré vedomosti z oblasti elektrotechniky a strojárstva. Táto exkurzia im ukázala pre nich doteraz neznáme oblasti ich odborov a v budúcnosti im pomôže pri nadobúdaní nových vedomostí a znalostí.

              Ďakujeme za výborne pripravený program a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

            • Pomáhali sme škôlkarom

            • V rámci týždňa dobrovoľníctva pomáhali žiaci 1.F triedy pri skrášľovaní herných prvkov a oplotenia v MŠ Zemplínska v Prešove. Ďakujeme 👍.

            • Navštívili sme Embraco

            • 22. 6. 2023 sa žiaci 3.B, 2.A a 1.F triedy v rámci odborného výcviku zúčastnili exkurzie v spoločnosti Embraco v Spišskej Novej Vsi, ktorá sa zaoberá výrobou kompresorov a chladiacich jednotiek za použitia prírodných chladív. Mali sme možnosť navštíviť výrobné priestory a moderné laboratóriá, kde testujú rôzne inovácie pred uvedením do výroby, špecifické riešenia pre zákazníkov, životnosť komponentov a pod.

            • Richard Škripko - najúspešnejší žiak 2022/2023 v Prešovskom kraji

            • Dnes si Richard Škripko z 3. C triedy prevzal ocenenie Najúspešnejší žiak 2022/2023 v Prešovskom kraji z rúk riaditeľa školy Mgr. Jána Holuba. Počas slávnostného oceňovania bol Rišo na 14-dňovom pobyte v Španielsku v rámci programu Erasmus+. Blahoželáme!

            • Prešovská župná paralympiáda

            • Dňa 23. 6. sa žiaci 1.F a 2.E triedy zúčastnili Prešovskej župnej paralympiády, kde si mohli vyskúšať rôzne športy (bedminton, bocciu, bojové umenia, florbal a streľbu z luku) za účasti hendikepovaných športovcov.

            • Vyhodnotenie súťaže Rýchle prsty

            • Dňa 23. 06. 2023 sa uskutočnil ďalší ročník celoškolskej súťaže v rýchlom a presnom písaní na počítači Rýchle prsty. Žiaci si zmerali svoje sily v odpise textu na čas a presnosť. V dvoch kolách odpisovali jednoduchý a zložitejší text v programe All ten fingers. Súťažiaci mohli používať vlastné klávesnice, na ktoré sú už zvyknutí doma, či už pri chatovaní, programovaní alebo vytváraní dokumentov. Súťaž bola napínavá do konca, pretože výsledky na prvých miestach boli veľmi dobré a rozdiel bol tesný. Nakoniec sa na 1. mieste umiestnil Samuel Ševčík z 2. D, 2. miesto obsadil Tobias Lizák z 2.D triedy a 3. miesto obsadil Peter Čorej z 1.E triedy. Všetkým súťažiacim ďakujeme a víťazom srdečne blahoželáme.

            • Nevzdávame sa!

            • Dňa 17. 6. 2023 sa naši žiaci 2. ročníka zo študijného odboru mechanik počítačových sietí zúčastnili súťaže v programovaní Lego robotických autíčok. 

              Bola to naša prvá skúsenosť a v silnej konkurencii sme obsadili v kategórii Stopár 3. miesto a  v kategórii Voľná jazda 4. miesto. Chlapcov to posunulo ďalej, nevzdávajú sa, chcú sa zdokonaľovať, aby v budúcom ročníku sa posunuli v umiestnení ešte vyššie. Držíme palce!

            • Výmena skúseností v Španielsku

            • V rámci programu Erasmus+ naši žiaci Šimon Petruš z 2. A triedy a Richard Škripko z 3. C triedy aktuálne zažívajú stáž vo firme St. Control v španielskom meste Malaga, v rodisku známeho maliara P. Picassa. Spoznávajú kultúru a históriu Andalúzie. Prajeme im ešte kopec nových zážitkov, skúseností a šťastný návrat domov!

            • Súťaž v technickom kreslení má víťaza!

            • 13. 6. 2023 naše kolegyne Ing. Vitikáč Batešková, PhD. a Ing. Kubicová zorganizovali súťaž v technickom kreslení. Chlapci si zmerali svoje sily, vedomosti a zručnosti nadobudnuté počas 1. ročníka z predmetu technické kreslenie. Hlavným cieľom súťaže bolo umožniť žiakom prezentovať svoje odborné vedomosti, porovnať navzájom svoje vedomosti, zlepšiť svoje zručnosti, podporiť pozitívny vzťah k technickému kresleniu, vytrvalosť a súťaživosť.

              Súťažilo 15 žiakov zo študijných odborov mechanik mechatronik a programátor obrábacích a zváracích strojov a zariadení. Hodnotila sa presnosť, úplnosť. Na základe dosiahnutých výsledkov bolo stanovené poradie:

              1. miesto - Maroš Baran z 1. C,

              2. miesto - Simeon Andraščík z 1. C,

              3. miesto - Matúš Peregrin z 1. A triedy.

              Naše poďakovanie patrí p. Hozzovej za finančný príspevok a firme GOHR – náš partner v duálnom vzdelávaní - za hodnotné vecné ceny pre víťazov, vďaka ktorým mala táto súťaž ozaj profesionálnu úroveň.

              Všetkým žiakom ďakujeme za účasť a víťazom blahoželáme!

            • Nebuď fejker!

            • Kristián Hurajt z 2. A triedy sa 12. 6. 2023 zúčastnil vyhodnotenia súťaže stredných škôl Nebuď fejker na Úrade priemyselného vlastníctva SR v Banskej Bystrici. Súťažil s grafickou prácou, kde spomedzi 101 súťažiacich sa umiestnil na skvelom 3. mieste a získal hodnotné ceny. Srdečne blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

              "Fejkovať" sa neoplatí, a to si naša mládež uvedomuje viac, než by sa dalo čakať.

            • Nie je nám jedno, ako žijú deti okolo nás!

            • Tento rok sa uskutočnil už 17. ročník zbierky MODRÝ GOMBÍK, do ktorého sa 15. 5. 2023 zapojila aj naša škola. Táto zbierka je venovaná deťom, ktoré sa trápia, majú rany na duši, ktoré vyrastajú v humanitárnych krízach.

              Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili do tejto zbierky.

            • Druháci absolvovali plavecký výcvik

            • Naši telocvikári absolvovali so žiakmi 2. ročníka plavecký výcvik. Žiaci sa učili o dýchaní vo vode, splývaní a rôznych technikách plávania, zlepšovali svoje plavecké zručnosti a učili sa správnu techniku plaveckých štýlov. Každý sa snažil a robil pokroky vlastným tempom. Najdôležitejšia bola radosť z pohybu vo vode. Výcvik bol príjemným oživením školských dní.

              Poďakovanie za cenné rady a trpezlivosť patrí učiteľom – telocvikárom a inštruktorom.