• Novinky

            • Skvelý volejbalový zápas žiaci vs. učitelia

            • 20. 12. sme úspešne ukončili vianočné športové súťaže. Tentokrát si sily zmerali žiaci, učitelia a majstri odbornej výchovy. Všetky zápasy boli dramatické až do konca. 1. D trieda sa stala absolútnym víťazom (1. miesto obsadili vo futsale, vo florbale aj volejbale). V priateľskej a uvoľnenej atmosfére sa ukázali športovci aj fanúšikovia volejbalu. Veríme, že sa nám podarilo dosiahnuť cieľ, a to stretnúť sa, zahrať si a prežiť tak príjemné športové dni.

              Veľké poďakovanie za organizáciu vydarených športových podujatí patrí najmä nášmu kolegovi PaedDr. Petrovi Matúsovi.

            • Vianočný turnaj vo futsale

            • 18. 12. 2023 halu našej školy ovládol Vianočný turnaj vo futsale. Súťažilo sa v dvoch kategóriách: 1.- 2. a 3.- 4. ročník. Celkovo sa zapojilo 20 družstiev. Víťazmi sa stali žiaci 1. D a 4.B triedy.

              Absolútnym víťazom turnaja sa stala trieda 4.B, ktorá zvíťazila v obrovskom superfinále nad 1.D triedou 2:1 na góly. Žiaci zvádzali veľmi napínavé súboje od prvého až po finálový zápas. Bola to vydarená akcia, na ktorej sa zabavili nielen žiaci na hracej ploche, ale aj v hľadisku.

            • Vianočný punč

            • Školský parlament si pre žiakov našej školy pripravil predaj vianočného punču a koláčikov, ktoré napiekli nielen členovia parlamentu, ale aj učitelia, za čo im patrí veľká vďaka.

              Výťažok z predaja použijeme na zariadenie študovne na našej škole, ktorá bude slúžiť všetkým nám.

              Ak ste nestihli dnes, neobávajte sa, akcia sa zopakuje aj budúci týždeň v rovnakých časoch - o 7:00, 10:30 a 12:25 hod.

              Rovnako sa chceme poďakovať aj tým žiakom, ktorí nám spríjemnili tento deň živou hudbou.

            • Opäť prišiel

            • Ani tento rok nezabudol na nás:- )  Prišiel k nám Mikuláš so svojimi pomocníkmi v podobe čerta a anjelov, a tak mikulášska nálada zavítala aj na našu školu. Užili sme si veselý deň plný hudby, dobrej nálady vďaka našim šikovným žiakom, ktorí sa zapojili do mikulášskeho programu.  Už teraz sa tešíme na ďalší rok!

            • ACADEMY QUIZZZ

            • Dňa 6. 12. sa uskutočnil 1.ročník zábavno-vedomostného ACADEMY Quizzzu, kde sa tímy našej školy popasovali s otázkami „z každého súdka“, či už z dejín, geografie, filmov, seriálov, hudby, prírodných vied alebo informatiky. Víťazom gratulujeme a všetkým 16-tim zapojeným triedam srdečne ďakujeme za účasť!

              Vidíme sa nabudúce!

            • Kam po základnej škole

            • 5. 12. 2023 sme opäť zorganizovali v spolupráci s Prešovským samosprávnym krajom, Centrom poradenstva a prevencie v Prešove a 7 firmami zapojenými do duálneho vzdelávania (ATS, Bosch, Garrett, Gohr, Lear, Regada, Spinea) 4. ročník Kam po základnej škole, kde mali možnosť žiaci 9. ročníka základných škôl si vybrať svoju budúcnosť - strednú školu.

              Dozvedeli sa, ako si vybrať tú najlepšiu strednú školu, aké sú podmienky duálneho vzdelávania a perspektívy ďalšieho uplatnenia u zamestnávateľa v regióne.

              Veríme, že naša snaha dostať všetky potrebné informácie na jednom mieste, bola naplnená. a pomôže budúcim stredoškolákom vybrať si tú správnu strednú školu.

              Deviatakom prajeme šťastný výber školy a veľa úspechov v prijímacom konaní.

            • Svet kryptomien nadchol našich žiakov

            • Žiaci 4. ročníka úspešne absolvovali úvod do sveta kryptomien. Krypto konzultant Mgr. Dušan Cíger, SSM priblížil fascinujúci svet bitcoinu, porovnal vývoj kryptomien, priblížil ako vývoj peňazí ovplyvňuje inflácia/deflácia, ale aj digitálne euro, ktoré sa pomaly zavádza v EÚ,.

              Žiaci tak mali možnosť začať sa orientovať vo svete kryptomien.

            • Vložili sme veľa lásky do krabičky od topánok

            • Žiaci a učitelia našej školy sa zapojili do celoslovenskej akcie Krabičky plné lásky. Naplnili krabice rôznymi maličkosťami – sladkosťami, čajmi, kávou, ponožkami, kozmetikou, krížovkami. Veríme, že v tento vianočný čas potešíme osamelých seniorov, vyčaríme im úsmev na tvári a prinesieme aj my im radosť do osamelých dní.

            • Úspešní v krajskom kole ZENIT

            • Náš programátor obrábacích a zváracích strojov a zariadení Richard Škripko zo 4. C triedy aj tento rok sa stal jednoznačným víťazom krajského kola strojárskej súťaže ZENIT v kategórii C a bude našu školu reprezentovať na celoslovenskom kole. Richard, blahoželáme a držíme palce v celoslovenskom kole!

            • Exkurzia vo vedeckej knižnici v Prešove

            • Dňa 29. 11. 2023 sa žiaci 1. B triedy zúčastnili na exkurzii v Štátnej vedeckej knižnici v Prešove. Prezreli si jej priestory, zoznámili sa so systémom výpožičiek aj službami knižnice. V druhej časti exkurzie navštívili Rómske centrum a získali nové informácie o rómskom holokauste prostredníctvom dokumentárneho filmu o zaisťovacích táboroch na Slovensku. Žiakom sa táto aktivita páčila, obohatili sa o nové poznatky aj dojmy.

            • Je OK nebyť OK

            • Na našej škole sa v týchto dňoch uskutočňujú workshopy o duševnom zdraví, ktoré žiakom 3. ročníka prišli sprostredkovať psychológovia z organizácie IPčko.

              Témou workshopu bolo duševné zdravie a to, že je OK nebyť OK. Psychológovia z IPčka žiakom vysvetlili, kde môžu v prípade núdze hľadať pomoc, rozpoznať ľudí, ktorí potrebujú pomoc a v neposlednom rade pozitívne rozvíjať triednu klímu. Tiež ubezpečili žiakov, že vyhľadať pomoc, ak sa necítia OK je v poriadku. Prispeli tak k destigmatizácii duševných porúch v spoločnosti.

            • Rozhovory o kritickom myslení

            • Dňa 24. 11. 2023 v priestoroch Centra regionálnych dokumentov v Prešove sa žiaci našej školy zúčastnili besedy s Filippom Sedovom, ruským speakerom, ktorý im sprostredkoval mnoho zaujímavých informácií o súčasnom dianí v Rusku. Vysvetlil, prečo on ako rodený Rus, odsudzuje ruskú agresiu voči Ukrajine, aké dôležité je kriticky myslieť a nepodľahnúť šíreným dezinformáciám a vyjadriť solidaritu s národom, ktorý bojuje za svoju slobodu a suverenitu. Podujatie sa uskutočnilo v rámci neformálneho vzdelávacieho cyklu Bezpečná online knižnic@, ktorý je zameraný na podporu kritického myslenia.Dňa 24. 11. 2023 v priestoroch Centra regionálnych dokumentov v Prešove sa žiaci našej školy zúčastnili besedy s Filippom Sedovom, ruským speakerom, ktorý im sprostredkoval mnoho zaujímavých informácií o súčasnom dianí v Rusku. Vysvetlil, prečo on ako rodený Rus, odsudzuje ruskú agresiu voči Ukrajine, aké dôležité je kriticky myslieť a nepodľahnúť šíreným dezinformáciám a vyjadriť solidaritu s národom, ktorý bojuje za svoju slobodu a suverenitu. Podujatie sa uskutočnilo v rámci neformálneho vzdelávacieho cyklu Bezpečná online knižnic@, ktorý je zameraný na podporu kritického myslenia.

            • Úspešní v stolnom tenise

            • Dňa 21. 11. 2023 sa traja žiaci našej školy zúčastnili oblastného kola v stolnom tenise stredných škôl. Dosiahli sme výborné výsledky - Denis Korínek zo 4. D triedy vyhral celý turnaj, Patrik Palenčár z 1. C triedy skončil na 4. mieste a tretí zástupca  Lukáš Koľ z 2.A skončil na 12. mieste.

              Denisovi srdečne blahoželáme, ale veľké poďakovanie patrí všetkým za úspešné reprezentovanie školy.

            • Zdravá výživa - nevyhnutná súčasť zdravého životného štýlu

            • V utorok 14. novembra 2023 sa na našej škole uskutočnila akcia pod názvom Zdravá výživa, ktorú zorganizovali naši kolegovia Mgr. Sopková a Mgr. Sopko. Všetci zúčastnení mali možnosť ochutnať zdravé dobroty, na záver absolvovali spoločnú prednášku o zdravom stravovaní.

            • Imatrikulácia 2023

            • Na našej škole už je tradíciou, že prváci prechádzajú tradičným rituálom prijímania do radu stredoškolákov Spojenej školy, Ľ. Podjavorinskej 22 v Prešove. Školský parlament pre nich pripravil niekoľko úloh, ktorými všetci prešli úspešne – zabalzamovať svojho spolužiaka do 5 roliek toaletného papiera, preniesť pingpongovú loptičku na kávovej lyžičke pomedzi 5 spolužiakov, ukázať, ako drží spolu trieda „My sme jeden tím, jeden kolektív“, správne zatĺcť 21 klincov do označenia svojej triedy „Som v správnom odbore?! Na plnenie jednotlivých úloh dohliadali členovia Školského parlamentu. Najlepší v plnení úloh boli žiaci z 1. C triedy. V závere prváci zložili sľub vernosti našej škole, a tak sa stali oficiálnymi žiakmi školy. Veríme, že si tento deň užili a že si ho uchovajú v pamäti.

            • Best in English

            • Dňa 16. 11. 2023 sa žiaci našej školy opäť zúčastnili celosvetovej medzinárodnej online súťaže BEST IN ENGLISH. V minulom roku sa tejto súťaže zúčastnilo takmer 22 500 študentov z 34 krajín - náš žiak z terajšej 4.E triedy skončil na krásnom 340. mieste. V takomto medzinárodnom priestore to bol krásny úspech. Veríme, že aj tento rok naši žiaci budú úspešní...