• Novinky

            • Kam po strednej

            • Nové vydanie online časopisu obsahuje informácie  

              • o štúdiu na VŠ, predstavením fakúlt a univerzít
              • postup ako správne vybrať VŠ
              • pozvánku na celoslovenské virtuálne dni otvorených dverí  
              • ponuky práce pre študentov, ktorí ďalej študovať  
              • online časopis: https://www.narodnekariernecentrum.sk/casopis

               

            • Oslávili sme Európsky deň jazykov

            • Aj tento rok sme si  pripomenuli Európsky deň jazykov výstavou, kde žiaci diskutovali s vyučujúcimi o prínose jazykového vzdelávania, ale aj o možnostiach, ktoré sa im výučbou cudzích jazykov otvárajú. Vedomosti o reáliách krajín EÚ si žiaci testovali v kvízoch. Zručnosti  prezentovali vo vytvorených miniatúrach známych stavieb a v príprave tradičných pochutín. Anglický čaj, belgická čokoláda, talianska pizza, či slovenský chlieb so soľou boli viac ako učebnica. 

            • Zapojili sme sa do Letnej školy

            • Žiaci, ktorí chcú dobehnúť zameškané učivo z obdobia dištančnej výučby, dobrovoľne sa rozhodli absolvovať program Letnej školy od 16. 8. do 27. 8. 2021. Majú dodatočný priestor na praktickú výučbu, ktorú bolo počas pandémie možné realizovať len v obmedzenej miere.
              Letnej školy sa zúčastňuje  19 žiakov v 2 skupinách zameraných na strojárstvo a elektrotechniku. Naše poďakovanie patrí majstrom odbornej výchovy Bc. Jaroslavovi Knapovi a Tomášovi Ragančíkovi, ktorí oželeli dovolenku a zapojili sa do Letnej školy.
              Veríme, že sa nám podarí naplniť cieľ, a to vyrovnať rozdiely v zručnostiach, ktoré vznikli v dôsledku koronakrízy, čím sa vytvoria podmienky pre zvládnutie učiva vo vyšších ročníkoch.

            • Prví absolventi duálneho vzdelávania nastúpili do  zamestnania

            • Firmy zapojením sa do duálneho vzdelávania zamestnali prvých absolventov.

              Firma SPINEA, s. r. o. zamestnala 5 absolventov študijného odboru programátor obrábacích a zváracích strojov a zariadení (POZSaZ), REGADA, s. r. o. 2 absolventov študijných odborov POZSaZ a mechanik mechatronik (MM), LINAK Slovakia, s. r. o. absolventa študijného odboru MM a GOHR s. r. o.  absolventa študijného odboru POZSaZ. 

              Zabezpečili si tak kvalifikovanú silu, ktorá zodpovedá ich kritériám – pripravili si svojich budúcich kolegov. Tu sa potvrdzuje, že duálne vzdelávanie je cestou. Žiak si okrem školy vyberá aj zamestnávateľa, u ktorého si vyberá prax v odbore, o ktorý má záujem.

            • Ďalší úspešní absolventi medzinárodnej certifikácie CCNA

            • 24. 5. 2021 naši štvrtáci absolvovali záverečnú skúšku CCNA 2 – Switching and Routing. Popasovali sa s teoretickými otázkami formou online testu a náročným praktickým zadaním, kde bolo potrebné nakonfigurovať stredne veľkú sieť s rôznymi typmi zariadení.

              Certifikát CCNA vo všetkých troch úrovniach je už pevnou súčasťou vyučovania v odbore 2682 K mechanik počítačových sietí. Certifikát CCNA je medzinárodne uznávaná kvalifikácia pre správcov takýchto počítačových sietí.

              Úspešným absolventom srdečne blahoželáme a prajeme im veľa úspechov pri správe a údržbe moderných firemných a inštitucionálnych počítačových sietí.

            • V. Filičková na celoštátnej prehliadke SOČ

            • Aj tento rok Stredoškolská odborná činnosť priniesla nový rozmer vnímania prezentácie a vystupovania talentovaných žiakov dištančne. Koordinátorom celoštátnej prehliadky SOČ – dištančne bolo Krajské centrum voľného času Trenčín a uskutočnila sa v dňoch 27.- 30. apríla 2021. Aj naša žiačka Viktória Filičková nás dôstojne reprezentovala s prácou 3D vizualizácia hradu so špeciálnou tematikou a obsadila 4. miesto, za čo jej  vedenie školy ďakuje.

            • Dômyselná pracovná sila - priemyselný robot

            • Ľudský potenciál sa má využívať inak a lepšie. Roboty dokážu robiť monotónnu prácu ľudí, ktorú vykonávajú rýchlejšie. To sa odráža na efektivite, produktivite a kvalite produktov a tiež na bezpečnosti. Roboty možno využiť takmer všade vo výrobe.  

              Do nášho technického vybavenia pribudol priemyselný robot ABB IRB 120 - najmenší multifunkčný priemyselný robot, akého kedy ABB zostrojila. Je určený pre manipuláciu a montáž, pre pružnú a kompaktnú výrobu. Robot je vybavený manipulačným chápadlom Schunk. Spolu s našim starším robotom IRB 1700 rozšíri možnosti výučby budúcich technikov pre moderné pružné výrobné linky. Vhodne dopĺňa výučbu robotiky o možnosť praktického programovania.

            • Úspešní absolventi certifikácie CCNA

            • Dňa 24. augusta 2020 sa uskutočnila záverečná skúška prvého modulu Cisco Certificated Network Academy (CCNA) v rámci projektu IT akadémia. Žiaci tretieho ročníka počas minulého školského roka navrhovali siete, konfigurovali zariadenia a oživovali potrebné funkcie navrhovaných sietí. Moduly a certifikácia absolventov je vedená pod hlavičkou popredného výrobcu sieťových zariadení CISCO.

              V úvode sa žiaci popasovali s teoretickým testom a v druhej časti riešili konfiguráciu a oživenie navrhovanej siete. Všetci zúčastnení zvládli úlohy výborne, a tak sa stali držiteľmi osvedčenia ukončenia prvého modulu - CCNA1. V ďalšom ročníku budú následne pokračovať v rozvíjaní svojich zručností v moduloch 2 a 3. Úspešní absolventi celého cyklu sú uznávaní ako kvalifikovaní správcovia malých a stredných sietí, prípadne zariadení mobilných operátorov, smart sietí a pod. V rámci projektu IT akadémia budú v nasledujúcom školskom roku vybraní traja najúspešnejší žiaci na stáž CCNA, ktorá sa uskutoční v poľskom Krakove.

              Všetkým úspešným absolventom srdečne blahoželáme a prajeme im veľa tvorivých síl v pokračovaní rozvíjania svojich vedomostí, znalostí a zručností v správe moderných počítačových sietí.

            • Podmienky vstupu do školy - oznam zákonným zástupcom a žiakom

            • Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest), ako aj inej infekčnej choroby nesmie vstúpiť do priestorov školy.

              Pri výskyte týchto príznakov je potrebné telefonicky kontaktovať všeobecného lekára pre deti a dorast. V prípade, že zdravotný stav nevyžaduje komunikáciu s lekárom, pri opätovnom nástupe žiaka do školy sa žiak preukáže prehlásením o bezinfekčnosti podpísaným zákonným zástupcom/plnoletým žiakom.

              Zdravotný dotazník: Zdravotny_dotaznik.docx - predložiť pri prvom nástupe žiaka do školy