• Novinky

            • Prednáška s Ing. Petrom Vitikáčom

            • Pohľad a skúsenosti mladého človeka, ktorý je súčasťou kooperácie prác na svetových projektoch v oblasti realizácie solárnych, veterných, vodných, plynových/uhoľných a atómových elektrárňach v rôznych kútoch sveta. si pozorne vypočuli žiaci 1.A, 3.E a 4. B triedy.

              Získali tak reálny pohľad na svet a povzbudenie, aby začali na sebe pracovať, robiť pokroky v živote.

              Ďakujeme za úžasnú prednášku.

               

            • Dejepisná exkurzia

            • V piatok 28. 4. 2023 naši žiaci 2. a 3. ročníka navštívili v rámci dejepisnej exkurzie pamätné miesto a múzeum  Auschwitz-Birkenau v poľskom meste Osvienčim. Vďaka skvelým sprievodcom to boli neoceniteľné dve hodiny, počas ktorých získali naši žiaci veľké množstvo informácií o smutnej existencii tohto bývalého koncentračného tábora.  

              Po poznávacej časti cestou domov zavítali aj do krásneho historického mesta Krakov.

            • Naša súťaž Deň Zeme pozná svojich víťazov

            • Pri príležitosti osláv Deň Zeme sme vyhlásili súťaž pre žiakov a zamestnancov školy, ktorí sa každý deň mali obliecť podľa farby kontajnerov na separovanie (zelená, modrá, žltá, červená, hnedá). Do akcie sa zapojili nielen žiaci, ale aj učitelia.

              Pizzu pre celú triedu vyhrali žiaci z 3. C. Blahoželáme a zároveň ďakujeme všetkým, ktorým na našej planéte záleží!

            • Naši štvrtáci úspešne absolvovali záverečnú skúšku certifikácie CCNA 3

            • Dňa 26.04.2023 naši štvrtáci absolvovali záverečnú skúšku pre získanie medzinárodného certifikátu pre pokročilých správcov počítačových sietí CCNA3 Enterprise Networking, Security, and Automation. Najprv absolvovali online test, pozostávajúci z otázok manažovania stredných a veľkých sietí a zabezpečenia ochrany týchto sietí. Následne na nich čakala praktická úloha simulácie pripojenia koncových používateľov na poskytovateľa služieb internetu, kde museli nastaviť sieťové zariadenia, zabezpečiť rýchle a bezpečné pripojenia koncových používateľov na internet a vyriešiť simulovaný problém s nefunkčným pripojením jednej z koncových sietí.

              Tri hodiny sústredenej práce znamenalo pre úspešných riešiteľov zavŕšenie cetrtifikácie CCNA (Cisco cetrificated Networkong Academy je akadémia pod patronátom svetovej špičky vo vývoji a výrobe sieťových zariadení).

              Úspešným absolventom blahoželáme a veríme, že svoje vedomosti a zručnosti uplatnia vo veľkom svete dátových a komunikačných sietí.

            • Vynikajúci úspech našich žiakov v Španielsku

            • V rámci projektu DigiS - Budovanie aliancie digitálnych zručností na zlepšenie programátorských kompetencií – sa 8 žiaci a 3 učitelia zúčastnili v španielskej Barcelone workshopu a medzinárodnej súťaže v programovaní a vytváraní virtuálnej hry v unreal engine 5. Naši žiaci Štefan Ivanko, Matej Jakubčin s lektorom Mgr. Jurajom Beňačkom obsadili krásne prvé miesto. Okrem Slovenska sa workshopu drony a virtuálna realita zúčastnili aj školy z Česka, Rakúska, Španielska, Litvy.

              Blahoželáme za vynikajúci úspech a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

            • Mladý Európan

            • 14. 4. 2023 sme sa zúčastnili 18. ročníka vedomostnej súťaže Mladý Európan, kde sme si overili naše vedomosti z rôznych oblastí Európskej únie – Európsky rok zručností 2023, podpora digitálnej gramotnosti a boj proti dezinformáciám, programy EÚ pre mladých ľudí a priority Európskej komisie.

              Našu školu zastupovali Lukas Blahút (II.C), Michael Šitanyi ( II.C) a Ľubomir Baran (III.C). Chlapci sa umiestnili na 6. mieste.  Chlapcom za reprezentáciu školy ďakujeme .

            • Deň Zeme

            • Pri príležitosti Dňa Zeme sme sa zapojili do upratovania 👍 nielen okolia školy, ale aj časti sídliska Sekčov, čím sme chceli ukázať, že nám na Zemi záleží a hnevá nás, že vidíme porozhadzované odpadky. Vyčistený priestor bol hneď krajší. Kiežby bol Deň Zeme každý deň🙏.

            • Medzinárodná burza práce EURES JOB DAY

            • 20. 4. 2023 v M Aréne v Prešove na Šváboch sme sa osobne stretli so zahraničnými a slovenskými zamestnávateľmi, ktorí ponúkali zaujímavé pracovné ponuky v krajinách Európskej únie a na Slovensku - strojárstvo, priemysel, potravinárstvo, či práca na výletnej lodi. Pestrá a zaujímavá ponuka, informácie z prvej ruky. Ďakujeme za túto príležitosť.

            • Svetová výstava Cosmos Discovery

            • Žiaci 1. A a 1. D triedy sa zúčastnili exkurzie v Bratislave, kde si pozreli priestory Národnej rady SR v sprievode poslanca PhDr. Jozefa Lukáča, ktorý odpovedal na otázky súvisiace s činnosťou parlamentu. Po prehliadke sme si pozreli bratislavské námestia, Prezidentský palác, most SNP, hradné nádvorie.

              Večerné hodiny nám spríjemnila výstava NASA v Incheba Expo Aréne, ktorá nás previedla históriou pilotovaných letov do vesmíru od ich začiatkov až po súčasné misie.

              Exkurziu sme si užili a odniesli z nej mnoho pekných zážitkov.

            • Bezpečný internet pre všetkých

            • 19. 4. 2023 sa jedna trieda z každého ročníka zapojila do celodenného vysielania pre všetkých žiakov, učiteľov a rodičov o internetovej bezpečnosti - prevencia rizík, mediálna výchova, porozumenie internetovým trendom a mnoho iného :). Žiaci formou krátkych online úloh cez QR kód odpovedaním na otázky si vyskúšali kritické myslenie, mäkké zručnosti (soft skills). Do online chatu mohli písať svoje pripomienky, argumenty, či skúsenosti s kyberšikanou. Zúčastneným školám budú zaslané všetky materiály prezentované na streame.Ďakujeme Mgr. Vaníkovej za zapojenie žiakov do tohto programu.

            • Naši mechatronici si zmerali svoje sily

            • Majster odbornej výchovy Mgr. Ing. Sokolovský sa so žiakmi Matejom Poráčom a Jaroslavom Spišákom z 3. B triedy zúčastnili v Trnave súťaže Mladý mechatronik. Úloha nebola jednoduchá - súťažilo sa vo vytvorení mechatronického systému riadeného PLC. Mechatronický systém pozostával z elektropneumatiky, pneumatiky, rôznych druhov snímačov a dopravníka. Žiaci mali zostaviť model, zapojiť snímače, pohony, pneumatickú časť a PLC, vytvoriť program.

              Z 15 súťažiacich tímov sme obsadili 5. miesto.

              Blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy!

            • Deň učiteľov

            • Milí kolegovia!

              Pri príležitosti Dňa učiteľov vám želáme, aby vás vo vašej práci neopúšťal pracovný elán a odhodlanie, aby sa úcta a uznanie k učiteľskej práci stali každodennou realitou.

                                                                                       vedenie Spojenej školy v Prešove

            • Prvýkrát na súťaži Strieborný piest

            • 21. marca v KIA vzdelávacom stredisku Gbeľany uskutočnila Medzinárodná súťaž žiakov stredných odborných škôl Pneumatické, elektropneumatické systémy a priemyselná automatizácia STRIEBORNÝ PIEST SMC.

              Je určená pre žiakov 2. – 4. ročníka stredných technických škôl, ktoré majú v osnovách výuku automatizácie, mechatroniky.

              V tvrdej konkurencii sme obsadili slušné 9. miesto spomedzi 24 družstiev.

              Vnímame, že priestor na zlepšenie je veľký, budeme sa zlepšovať, aby sme napredovali.

            • Strojníctvo na FVT

            • 1. A trieda navštívila v rámci predmetu strojníctvo Fakultu výrobných technológií v Prešove, kde žiaci mali možnosť konfrontovať vedomosti, ktoré sa učili v škole. Počas návštevy ich sprevádzal Ing. Jozef Maščeník, PhD., ktorý im priblížil spoje, spojovacie súčiastky a súčiastky umožňujúce pohyb. Žiaci mali možnosť vidieť aj prácu s vodným lúčom, na 3D tlačiarni, 3D skeneri a na chvíľku sa stali študentmi FVT - zúčastnili sa spolu s vysokoškolákmi prednášky v aule.

              Žiaci tak získali osobnú skúsenosť, ktorá im bude prospešná v ďalšom štúdiu.

            • Vynikajúci úspech

            • Vynikajúci úspech dosiahol Šimon Petruš s prácou Elektrický motocykel na krajskom kole SOČ, kde obsadil 2. miesto, čím sa prebojoval do celoštátneho kola.

              Palec hore Šimonovi a tešíme sa na skvelé správy z celoštátneho kola.

              Poďakovanie patrí aj Ing. Kubicovej a Mgr. Smolkovi, ktorí poskytli najmä metodickú pomoc.

            • Prispejte aj vy 2 %

            • Priatelia školy,

              obraciame sa na Vás s prosbou prispieť 2 % z Vašich daní na zlepšenie kvality vyučovania Vašich detí. Poukázané finančné príspevky použijeme na nákup školských pomôcok, príspevky na kultúrne a športové aktivity žiakov, financovanie projektov.

              Všetkým, ktorí sa rozhodnete podporiť naše občianske združenie, vopred ďakujeme.

              Viac informácií: 2___z_dane_-_poukazanie.pdf

                                        Vyhlasenie.pdf

            • Máme krásne 2. miesto v celoštátnej súťaži ZENIT

            • 23. ročníka celoštátnej súťaže v strojárstve ZENIT sa zúčastnil aj náš žiak 3. C triedy, programátor obrábacích a zváracích strojov a zariadení – duálne vzdelávanie, Richard ŠKRIPKO. Súťažil v kategórii C, ktorá bola zameraná na postup výroby strojárskeho komponentu pomocou technológií CNC, a to v 2 častiach - teoretickej a praktickej.

              Rišo obsadil krásne 2. miesto. Vedenie školy ďakuje za vzornú reprezentáciu školy a srdečne blahoželá k výsledku, lebo je to úspech a dôkaz schopností a cieľavedomosti aj vďaka učiteľom, majstrom odbornej výchovy a zamestnávateľovi SPINEA, s. r. o.

            • Kam po základnej škole

            • 23. 2. 2023 sme zorganizovali v spolupráci s Prešovským samosprávnym krajom, Regionálnym  úradom školskej správy v Prešove, Centrom poradenstva a prevencie v Prešove a 5 firmami zapojenými do duálneho vzdelávania 3. ročník Kam po základnej škole, kde mali možnosť žiaci 9. ročníka základných škôl si vybrať svoju budúcnosť - strednú školu.

              Dozvedeli sa, aké možnosti štúdia poskytujú stredné školy, do akých projektov sú zapojené, aké záujmové aktivity podporujú, aké sú podmienky duálneho vzdelávania a perspektívy ďalšieho uplatnenia u zamestnávateľa v regióne.

              Veríme, že naša snaha dostať všetky potrebné informácie na jednom mieste, bola naplnená. Deviatakom prajeme šťastný výber školy a veľa úspechov v prijímacom konaní.

            • PSK skvalitňuje odborné vzdelávanie stredoškolákov

            • 16. 2. 2023 sa v priestoroch Spojenej školy, Ľ. Podjavorinskej 22 v Prešove uskutočnilo slávnostné odovzdanie staveniska, ktorého sa zúčastnil aj predseda PSK PaedDr. Milan Majerský, PhD.

              Už nič nebráni tomu, aby sa mohlo naplno začať s plánovanou rekonštrukciou a modernizáciou dielní praktického vyučovania v rámci Národného projektu, ktorý je jedným z výstupov iniciatívy Catching-up Regions v Prešovskom samosprávnom kraji v rámci komponentu školstva a je súčasťou integrovaného zámeru rozvoja odborného vzdelávania na území PSK. Je zameraný na výstavbu, resp. rekonštrukciu priestorov pre stredné odborné vzdelávanie, získanie a modernizáciu materiálno-technického vybavenia pre učebne, dielne a ďalšie priestory školy.

              Tešíme sa, že čoskoro vznikne moderná a reprezentatívna škola, ktorá sa posunie ešte na vyššiu úroveň.